Julemenyen er her!

Det er allerede stor pågang på bestillinger, så vi må rett og slett endre på åpningstidene på XL Diner. Vi åpner nå dørene tidligere på dagen, fra klokken 17.00. Da kan våre gjester komme og spise hos oss, før de eventuelt går videre til god underholdning, teater og konserter i kulturbyen Ålesund.

Jul med klippfisk

På menyen til XL Diner finner du selvfølgelig den tradisjonelle Sunnmørske julemiddagen, men mange foretrekker å prøve XL Diners sin berømte «Jul med klippfisk». I denne retten får du servert både klippfisk og pinnekjøtt med ertestuing og rotmos som tilbehør. Denne er meget populær.

Kommer du til restauranten for første gang og ønsker å prøve ut bacalaoen vår, så fortvil ikke. Den har vi også på menyen nå i julesesongen.

To varianter av lutefisk

Du må heller ikke glemme å prøve ut vår utsøkte lutefisk med alt det gode tilbehøret. Du kan lese mer om lutefisken vår her. Vanligvis når du bestiller lutefisk fra menyen vår, får du lutefisk som er tørrfisk av torsk. Det du kanskje ikke visste, er at vi også kan servere lutefisk av klippfisk! Ønsker du å prøve dette, må du huske å forhåndsbestille!

En gammel norsk mattradisjon til forrett

Kanskje foretrekker du å prøve rakfisk til forrett? Denne er hentet med kvalitetsstempel fra familiebedriften Wangensten i Valdres. Raking er en gammel konserveringsteknikk for ferskvannsfisk. Fisken går gjennom en fermenteringsprosess slik at det utvikles en særegen aroma og konsistens. Vi har valgt en litt mild variant som kan passe de fleste ganer.

Rakfisken er av typen regnbueørret og holder til i de friske fjellvannene i Jämtland før den blir håvet opp fra merdene, slaktet og sendt til Valdres for videre foredling.

– I produksjonslokalet vårt på Leira i Valdres blir fisken vasket, saltet ned og satt til modning. Etter minimum 6 måneder er fisken raket og kan pakkes og sendes ut, forteller daglig leder Edgar Linn i Wangensten.

En sikker vinner

Til sist må vi ikke glemme juledesserten som er en sikker vinner hos veldig mange, hjemmelaget riskrem og rød saus. Dette er prikken over i en for å sette julestemningen. Det er en herlig blanding av kokt grøtris, krem, vanilje, søtning og selvsagt et par dråper med vår hemmelighet hører med.

Julemat med en vri

Kan du tenke deg å prøve en litt annerledes variant av julematen? Hva med asiatisk ribbe, sprøtt pinnekjøtt med kålrabi eller smalahove i tortillalefse? På KABB serverer vi både en spennende juletapas og den tradisjonelle juletallerkenen. Juletapasen er en satt meny, men vil variere litt utover hele julebordsesongen. Den er sammensatt av seks til tolv retter og internasjonalt inspirert!

Får du vann i munnen? Bestill et bord, da vel! Ta kontakt med oss direkte på KABB eller XL Diner