Førjulstiden hos XL-gruppen

Det begynner å bli fullt på spisestedene våre i tiden før jul! Om du er blant dem som ikke har anledning til å arrangere julebord i denne perioden, har vi nå åpnet opp bookingen for januar og februar. Vi har flere ulike menyer å tilby, om ønskelig kan vi også skreddersy en meny for deg og gruppen din. Ta kontakt, så finner vi dato og meny til et alternativt julebord og en koselig vinterkveld!

Jul med klippfisk

På menyen til XL Diner finner du selvfølgelig den tradisjonelle Sunnmørske julemiddagen, men mange foretrekker å prøve XL Diners berømte «Jul med klippfisk». I denne retten får du servert både klippfisk og pinnekjøtt med ertestuing og rotmos som tilbehør. Kommer du til restauranten for første gang og ønsker å prøve ut bacalaoen vår, så fortvil ikke! Denne har vi også på menyen nå i julesesongen.

To varianter av lutefisk

Du må heller ikke glemme å prøve ut den utsøkte lutefisken med alt det gode tilbehøret. Du kan lese mer om lutefisken vår her. Vanligvis når du bestiller lutefisk fra menyen, får du lutefisk som er laget av tørrfisk fra torsk. Det du kanskje ikke visste, er at vi også kan servere lutefisk av klippfisk! Ønsker du å prøve dette, må du huske å forhåndsbestille.

Norsk mattradisjon til forrett

Kanskje vil du prøve rakfisk til forrett? Denne har kvalitetsstempel og er hentet fra familiebedriften Wangensten i Valdres. Raking er en gammel konserveringsteknikk for ferskvannsfisk. Fisken går gjennom en fermenteringsprosess, slik at det utvikles en særegen aroma og konsistens. Vi har valgt en litt mild variant som kan passe de fleste ganer.

Rakfisken er av typen regnbueørret, som holder til i de friske fjellvannene i Jämtland før den blir håvet opp fra merdene, slaktet og sendt til Valdres for videre foredling.

– I produksjonslokalet vårt på Leira i Valdres blir fisken vasket, saltet ned og satt til modning. Etter minimum 6 måneder er fisken raket og kan pakkes og sendes ut, forteller daglig leder Edgar Linn i Wangensten.

En sikker vinner

Til sist må vi ikke glemme juledesserten som er en sikker vinner hos veldig mange: multekrem. Dette er prikken over i en for å skape den rette julestemningen. Multekremen er laget av en herlig blanding av multer, krem, vanilje og søtt.

Julemat med en vri

Kan du tenke deg å prøve en litt annerledes variant av julematen? Hva med gravet laks, ribbe og pinnekjøtt med en asiatisk og sør-europeisk vri? På FUMO serverer vi både spennende sharing-retter som kan deles og smakfulle hovedretter om du ønsker det. Du kan velge så mange retter du ønsker, eller gå for et av forslagene våre til menyer med fem og syv retter.

 

Får du vann i munnen? Bestill et bord, da vel! Her finner du direktelink til bordbestilling hos FUMO eller XL Diner