Dette er XL Gruppen

Drømmen har sakte vokst seg mer og mer til virkelighet gjennom XL Gruppen, som i dag er en fremgangsrik og godt etablert restaurantgruppe under stadig utvikling. Den er sammensatt av individuelle restaurantkonsepter med høyt kvalitets- og kompetansenivå. Hver restaurant står for sine egne konsept, og det er totalopplevelsen, god mat, god drikke og rammen rundt, som er viktig for oss. Alle stedene er helt unike på sin måte, og de leverer alle sine egne matreiser for kundene. Konseptene som er i XL Gruppen er; XL-DinerKabbLystMilkKulinarisk Spiskammer, Foajé og Food Company Catering.

XL DINER - logo

XL-Diner – Med klippfisken i førersetet

I 1998, satte gründerene Ivar Breivik og Roar Moen Aarseth første del av restaurant-drømmen om XL-gruppen til live, gjennom åpningen av XL-Diner. Spisestedet som skulle vise seg å bli Europas beste klippfiskrestaurant 20 år etter.

Helt fra starten, var det fokus på å gi klippfisk den statusen den fortjener. Derfor er det nettopp klippfisk og bacalao som har VIP-plassen på menyen i denne restauranten. Men man får også andre velsmakende alternativer til råvarer, i form av fersk fisk eller en saftig kjøttrett. XL-Diner innbyr til en helaften, med god mat og herlig atmosfære, og service fra du kommer inn døra til lysene blåses ut for kvelden. Her kan man både ta en romantisk aften for to, ha innbydende forretningsmiddager, samt sommeravslutning med gode kolleger. På denne restauranten kan man helt enkelt si at man kan nyte godt selskap og nydelig utsikt sammen med et herlig og kvalitetsstemplet måltid.

Happy Elefante – En samlingsplass for alle

Happy Elefante sitt hovedfokus er å tilby våre gjester en amerikanskinspirert meny og opplevelse med forskjellige hjemmelagede burgere, kjøtt- og småretter. På vår drikkemeny finner du et stort utvalg av gin, rikholdig ølmeny og klassiske drinker med elegant utførelse. Vi har også lagt vekt på god musikk, live underholdning. Vi vil servere dere et spennede og variert tilbud gjennom hele uken. Alt dette får du i et lokale som er en opplevelse i seg selv, med inspirasjon fra gamle og nye musikkhelter, film, sport og historie fra fjern og nær …kom og opplev Elefante!

 

 

 

MILK - Logo

Milk – Slukk tørsten i stilige lokaler

Ålesunds mest unike bar, finner du liggende på en gammel fergekai utenfor Skansekaia. Her får man servert det man måtte ønske av leskende drinker, servert av profesjonelle bartendere. Drinkene toppes med en hyggelig atmosfære, og man kan både nyte utsikten over Ålesundet og Brosundet, eller man kan vende blikket ned mot glassgulvet og se på livet under kaia. Milk er perfekt for en aperitiff før et bedre måltid, eller kanskje man tar med forretningsforbindelser hit for en forfriskende samtale.

 

 

 

LYST - Logo

Lyst – Kjapp lunsj eller en sosial kveld i herlige omgivelser

Kaféen Lyst har ikke bare stilige lokaler, en herlig bakgård og god kaffe, man får også smakfulle og sunne retter fra en variert meny. Her kan man sette seg ned på dagtid, og jobbe med egne prosjekter, ta en kjapp salat til lunsj med kolleger og medstudenter, eller ha en aldri så liten kosekveld med venninner. Om været tillater det kan dere nyte stemningen i den sjarmerende bakgården, eller sitte ute og se på livet i gågaten på fremsiden av lokalet.

 

 

 

 

KULINARISK SPISKAMMER

Kulinarisk Spiskammer – Flere kokker gir mindre søl

Er du ute etter den ultimate team-opplevelsen eller kanskje vil du ta med vennegjengen på en annerledes kveld ute? Alle som ønsker en aktivitet hvor samarbeid er essensielt og latteren sitter løst, bør dere ta turen til Kulinarisk Spiskammer for en artig og lærerik opplevelse i form av kokkekamp. Hos Kulinarisk Spiskammer får man mulighet til å lage god mat, og nyte den sammen etter at arbeidet er vel gjennomført. Våre engasjerte kokker geleider dere gjennom en matreise, hvor dere selv er i førersetet og samarbeid er viktig. Dette lokalet leies også ut til arrangementer som bryllup, avslutninger eller større sammenkomster. Og det beste? Kulinarisk Spiskammer har enkel tilkomst og ligger sentralt i Ålesund by.

 

Foajé – Kultur møter mat

Foajé er et lokale med mange muligheter, og med svært god plass til det man måtte ønske. Dette lokalet ligger vakkert plassert i etasjen over Parken Kulturhus, og med byparken som nærmeste nabo. Her kan man dekke opp til herlige bryllup, begivenhetsrike kurs/ konferanser, julebord eller eventer på alt fra 70-300 gjester. Tenk å kunne vandre rundt i byparken for å ta vakre bryllupsbilder eller bare for å få litt frisk luft.

Siden lokalet ligger over Parken Kulturhus, vil her være åpent for de som måtte ønske å møtes både før, under og etter kulturelle begivenheter. Det blir servering av herlige drikkevarer, og man kan gjerne forhåndsbestille både bord og drikke for å gjøre kulturkvelden komplett. Ikke nok med at lokalet har eget kjøkken og egne muligheter for servering, her er det også egne kulturarrangementer for eventyrlystne besøkende. Man kan få servert både teaterstykker, kabareter, intimkonserter, samt nyte minglemat og dans. Foajé har noe for enhver gjest, og vi sier velkommen til en helaften her!

 

Food Company Catering – Variert meny med sunne og smakfulle retter

En av våre siste satsinger, er vår helt egne catering-avdeling. Fokuset er å levere god mat, til arrangement av flere størrelser. Hos oss kan man bestille mat til møter, bryllup og både små og store tilstelninger. Vi tilbyr også å lage maten hjemme hos deg, hvor en egen kokk tar seg av oppvartningen slik at du og dine gjester kan nyte kvelden fra ende til annen. Maten er laget på vårt topp moderne kjøkken, med råvarer som er bygd opp av sunne, næringsrike og hovedsakelig lokale råvarer. Vår meny blir skreddersydd etter ditt budsjett, og etter hvilke smaker du vil servere dine gjester eller deltakere. Rettene har fokus på bruk av råvarer som gir en totalopplevelse av kvalitet, og vi er stolte av å kunne servere etter dine ønsker og behov!