• Forretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Vinkart
  • Gruppemeny
  • facebook
  • Instagram
  • Tripadvisor

 

Grupper på over 10 personer:
må bestille en felles meny fra vår gruppemeny (f.eks. 1 felles forrett, 1 hovedrett med fisk og 1 hovedrett med kjøtt, og 1 felles dessert). Denne menyen må sendes til oss senest dagen før.  Dette for at våre kokker skal kunne servere dere den kvaliteten vi ønsker å ha på rettene våre, samt praktisk gjennomføring.

 

FORRETTER/ STARTERS

Parmaskinke & Melonsalat / Parma ham salad with melon Kr 139,-
Italiensk parmaskinke serveres med velsmakende melonsalat, ost,
ristede nøtter og vår smaksrike vinaigrette.
Allergener: soya/laktose/glutensitrus

Pannestekt torsketunge / Pan Fried Cod Tongues Kr 146,-
En fantastisk forrett med torsketunger som vi har dobbel panert og pannestekt,
og smaksrikt tilbehør. En crispy forrett med masse deilige smaker.
Allergener: soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg

Dampede blåskjell i hvitvinssaus / Steamed mussels in white wine sauce Kr 138,-
En smakfull og klassisk forrett serveres på sin beste måte sammen med
en kraftig hvitvinssaus og smaksrik tilbehør.
Allergener: Soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg

Dagens Forrett / Today`s Starter Ask your waiter what today`s Starter Kr 148,-
Både kokkene og gjestene våre setter pris på litt variasjon av og til.
Spør din servitør hva dagens Forrett inn holder er.
Allergener: Spør din servitør hvilke allergener som er i dagens forrett.

 

SUPPE/ SOUP

 

Byens Beste Fiskesuppe / The Best Fish Soup in Town kr 138,-
Når båtene legger til her nede på morgenen, er vi der å henter dagens beste råvarer.
Vi tar dem med oss inn på kjøkkenet der Roar, vår Restaurantsjef med lang og rikholdig
erfaring lager dagens fiskesuppe ut ifra de beste råvarer tilgjengelig.
Allergener: laktose/skalldyr/sitrus/gluten/sesamfrø/egg/fisk

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grupper på over 10 personer:
må bestille en felles meny fra vår gruppemeny (f.eks. 1 felles forrett, 1 hovedrett med fisk og 1 hovedrett med kjøtt, og 1 felles dessert). Denne menyen må sendes til oss senest dagen før.  Dette for at våre kokker skal kunne servere dere den kvaliteten vi ønsker å ha på rettene våre, samt praktisk gjennomføring.

 

HOVEDRETTER/ MAIN COURSES

 

BACALAO

Parmaskinke Bacalao / Parma ham Bacalao Kr 336,-
Parmaskinken er kjent som verdens beste skinke. Italienerne satte disse to smakene sammen og
det var som hånd i hanske. Vi har tatt med oss den italienske følelsen og den autentiske parmaskinken
inn i vårt kjøkken. Her har vi surret skinken rundt klippfisken og baker den i stekeovnen med ett lokk
av vår osteblanding. Vi serverer den med bacon, grønnsaker og pestopoteter.
Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg

Klassisk Bacalao
/ Bacalao de Noruego classic Norwegian recipe with peas and bacon
Kr 328,-
Klippfisk med ertestuing. En klassisk oppskrift du kunne finne på festbordene allerede på starten
av 1900-tallet. Smakene som ble hentet frem når familiene ble samlet for de spesielle anledningene,
kanskje når far kom hjem fra sjøen eller som et siste måltid før yngstemann skulle ut i verden.
Vi har tatt den med oss inn i vårt kjøkken og vil gi deg den gode følelsen. Allergener: soya/laktose

Gratinert klippfiskrygg / Bacalao de gratinado Kr 329,-
Gratinert klippfisk er en smaksrik opplevelse for mange. Denne oppskrift fikk jeg av en fantastisk
hyggelig voksen dame fra Lisboa, det har vært familiens hemmelige oppskrift. Her bruker vi ryggstykket
av klippfisken hvor vi gratinerer den med smaksrike oster og urter. Serveres med smaksrike grønnsaker.
En klassiker fra Portugal. Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg

Bakt klippfisk rygg med krabbelokk / Baked Bacalao with crab kr 336,-
En smaks kombinasjon av det søte, salte og chili. Her serveres en velsmakende og balansert
klippfiskrett med Norsk taskekrabbe som vi har blandet med smaksrike urter, krydder og parmesanost.
En kraftig og fyldig krabbebisque. Serveres med smaksrike grønnsaker.
Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg/skalldyr

Bacalao casserole portugues / Bacalao casserole portuguese kr 326,-
En ekte portugisisk klippfiskgryte med blåskjell. Denne oppskriften fikk jeg av en gjest som var her på restauranten og spiste. Hun fortalte at dette var en familie hemmelighet som hadde vart i generasjoner. Retten serveres med ferske blåskjell, grønnsaker, fiskekraft, velsmakende olivenolje, smaksrike krydder hemmeligheter og hjemmelaget brød.

Bacalao Vizcania / Bacalao Vizcaina Kr 324,-
Den røde Bacalaoen. Det var muligens her det startet for mange, den første bacalaoen,
for kanskje så mye som 1000-år siden. Den bacalaoen som i forskjellige former blir servert i
de tusen hjem den dag i dag. Den spanske-bacalaoen. Her du får sjansen til å kjenne de sydlige
flammene ta over fisken slik jomfruen fra Vizcania ville ha den, sammen med poteter, oliven,
sterke krydder og smaksrike grønnsaker.
Allergener: soya/laktose/fisk/egg

Bacalao Com Natas / Bacalao Com Natas Kr 328,-
Eller bacalao med fløte, direkte oversatt, om du vil. En portugisisk vinner modernisert av
den portugisiske kokken João Ribeiro og etterlignet på fem kontinenter. Sammen med fløten,
baker vi fisken med stekte poteter, en grønnsaks symfoni og vår egen kremet klippfisksaus med karri,
hvitløk og ferske urter. Bacalao Com Natas with fried potatoes, vegetable symphony and our in house
creamed sauce with curry, garlic and fresh herbs.
Allergener: soya/laktose/egg/fisk/selleri/pinjekjerne

Italian Style Bacalao / Italian Style Bacalao Kr 326,-
En italiensk oppskrift inspirert av kjøkkensjef Tony, en av de mange mentorene til vår
egen XL grunnlegger, Ivar Breivik. Tony´s håndtering av den edle klippfisken gjentas med stolthet
i vårt eget kjøkken. I denne retten serverer vi klippfisk lagvis mellom pestopotetene, med et lag av
aioli og bacon. Buon Appetito! We serve the bacalao in between a pesto potato purée,
we treat you with aioli and bacon
Allergener: pinjekjerner/laktose/soya/egg/fisk

Royal Bacalao Plate / The Royal Bacalao Plate Kr 348,- Pr. person
Noen ganger går det ikke an å bestemme seg. Derfor kan vi by deg på vår kongelige
Bacalao tallerken som tar deg med til tre av våre fantastiske retter. Her vil du få Bacalao con Natas,
Bacalao Vizcanina og Italian style Bacalao med godt tilbehør (minimum 2 personer)
Sometimes you can´t make up your mind. The royal platter is a selection of three of our finest recipes.
Bacalao con Natas, Bacalao Vizcanina and Italian style Bacalao (Minimum 2 pr.per)
Allergener: soya/pinjekjerner/laktose/egg

 

Fiskeretter
Fish

Dagens fangst fra havet / The catch of the day kr 346,-
Når du først er her ute ved havet, så nære fiskene, så sier det seg selv at du har mulighet til
å forsyne deg av det beste fra havet. Våre erfarne, kreative kokker setter sammen dagens fangst med
det beste tilbehøret sesongen har å tilby, for å gi deg et herlig og solid måltid. In the harbours of Ålesund
where you are at the moment, at the great Atlantic sea, we are spoiled with fresh fish on a daily basis.
Our experienced and creative chefs will put together the catch of the day combined with the best
vegetables the season has to offer, to give you a lovely meal.
Allergener: laktose/gluten/skalldyr/sitrus/soya/bløtdyr/fisk

 

 

Kjøttretter

Meat dishes

Lammesadel av villsau / Lamb a la XL Diner Kr 329,-
Med langtidsmodnet lammesadel av villsau, langtids stekt over natten, tilsatt urter fra
naturen, sammen med godt tilbehør så har man en fantastisk kjøttrett fra grillen.
Lamb added with herbs from the nature, along with all the trimmings, you
have a wonderful meat dish right from the grill.
Allergener: laktose/soya, sitrus

Trøffel Biff med rødvinssjy / Steak with truffle oil and red wine sauce kr 348,-
Smaksrik biff serveres med Italiensk trøffelolje, sesongens grønnsaker og potetpuré
Allergener: laktose/soya, paprika

 

Dessert

 

Klassisk Sjokolade fondant
/ Served with vanilla ice cream and seasons fruit
Kr 136,-
For alle som elsker sjokolade, så er dette desserten for dere.
Servert med vaniljeis og sesongens frukter.
Allergener: laktose/gluten/egg/nøtter.

Crème Brûlèe / Crème Brûlèe Kr 138,-
Crème brûlée, fra fransk, også kjent som brent krem, crema catalana eller Trinity krem.
Funnet i oppskriftsbøker tilbake fra 1690-tallet, med egen variant fra samtlige europeiske kjøkken.
Allergener: laktose/sitrus/egg

“For You My Love”
/ Vanilla ice cream with blackberry foam, caramel and cinnamon chips
Kr 128,-
Vaniljeis med bjørnebærskum. Den klassiske slageren som alltid vil bestå og
aldri gå av mote. En frisk og syrlig dessert med karamell og kanelchips.
Allergener: laktose/nøtter/egg/gluten

Dagens dessert / Today`s dessert  Kr 146,-
Både kokkene og gjestene våre setter pris på litt variasjon av og til.
Spør din servitør hva dagens dessert er. Ask your waiter what today`s dessert is
Allergener: Spør din servitør hvilke allergener som er i dagens dessert

 

Hvitvin

Husets Hvitvin                                                                                                                                                                                                                                                                             94,- gl/ 492,- fl

Spør din servitør om hva vi har til husets vin.

 

Gini Soave Classico - Italia, Veneto                                                                                135,- gl/ 610,- fl

Duften av moden frukt, eple krydder og urter. Ren og flott munnfølelse,

med eple og sitruspreg. Vinen er basert på 90% Garganega og 10 % Chardonny.

 

Laroche Chablis - Frankrike, Burgund                                                                              159,- gl/ 698,- fl

Dufter av mineraler, hint av sitrus og epler. Bløt frukt og frisk syre.

Tørr finish og en lang god ettersmak. En 100% Chardonnay.

 

                              

Sancerre Pierre Deschamps - Frankrike, Loire                                                                 140,- gl/ 620,- fl

En 100% Sauvignon Blanc. God duft av sitrus og eple, ispedd vegetale aromaer og

noe mineralisert. Frisk og slank i munnen, med god fruktkonsentrasjon.

 

 

Mosbacher Deidesheimer Riesling Trocken - Tyskland, Pfalz                                         135,- gl/ 615,- fl

Lime, frisk urter og epler på duft. Slank og noe mineralsk smak med en god syre

og kjølig frukt.100% Riesling vin.

 

 

Soalheiro Alvarinho - Portugal, Minho                                                                             140,- gl/ 670,- fl

Vinen er laget på 100% Alvarinho drue. Sødmefull og kjølig duft av frisk honningmelon og aprikos

med innslag av pære.Tørr og fersk på smak med en kjølig lett mineralsk karakter.

 

 

The Crossing Sauvingnon Blanc - New Zealand, Marlborough                                          120,-gl/ 550,- fl 

Flott duft av stikkelsbær med hint av søt lime og grapefrukt.

Lett tropisk og frisk fruktighet. Bra fylde. 100% Sauvignon Blanc.

 

 

Badenhorst Secateurs Chenin Blanc - Sør Afrika, Swartland                                            140,- gl/ 670,- fl

Dufter av mineraler og sitrus med hint av stikkelsbær. Fyldig og rik lett moden frukt med en

balansert syre og fin fylde.Tørr lang utgang. Vinen er basert på en 100% Chenin Blanc.

Rødvin

 

Husets Rødvin                                                                                                               94,- gl / 492,-  fl

Spør din servitør om hva vi har til husets vin.

 

 

Esporão Reserva - Portugal, Alentejo                                                                             155,- gl / 690,- fl

Vinen er laget på de lokale druene Aragónez 40%, Trincadeira 40 %,

Alicante Bouschet iblandet litt Cabernet Sauvignon 20%. Elegant duft med modne

røde og mørke bær, fat/ trevirke, vanilje, skogbunn og krydder. Elegant med god

moden frukt, god  fylde,  friskhet og gode  tanniner.

 

 

Niepoort Fabelaktig - Portugal, Duoro                                                                             110,- gl / 550,- fl

Duft av mørke bær og plomme. Fersk og lett mørk frukt på smak.

Balansert syre og lette tanniner. Laget av 20 % Tinta Roriz,

20% Touriga Franca, 10% Tinta Barroca, 10% Touriga Nacion.

 

 

Fenocchio Barbera d’Alba Superiore - Italia, Piemonte                                                  145,- gl / 640,- fl

En 100% Barbera med duft av kirsebær og plomme.

Fargen er mørk rubinrød. Vinen er saftig med flott syrebalanse.

 

 

Pietro di Campo Scongiuro Barolo - Italia, Piemonte                                                                                                                                                                                                              135gl / 610,- fl      

En dyp rød 100% Nebbiolo vin. En duft av modne røde bær.

Fast og stram med lang avslutning.

 

 

Amarone Masi Costasera - Italia , Veneto                                                                         210,-gl/ 995,- fl

Corvina, Rondinella og Molinara innhøstes for hånd og tørkes på tradisjonelle

tørkeloft. Fyldig stil, men med forfriskende syre. Kompleks nok til å være “vino di meditazione”.

Mørk og tett farge, komplekse aromaer av tørket frukt og krydder, hint av anis og fennikel.

Flott syre backer opp solid fruktkonsentrasjon med preg av

kirsebær og sjokolade. Livlig vin med lang, lekker avslutning

 

 

Masi Campofiorin  Ripasso) - Italia, Veneto                                                                   140,- gl  / 635,- fl

Dufter av treverk og røde plommer med hint av krydder.

Tydelig eik på smak med en saftig og lett krydret kjernefrukt.

Drue: 65 % Corvina, 25 % Rondinella og 10 % Molinara.

 

 

Domaine de la Janasse - Frankrike, Cotes du Rhone                                                                                                                                                                                                                    120,- gl/ 530,- fl

 Duft av krydder og bær, både søte og syrlige. Saftig og krydret med god fylde,

fin syre og gode  tanniner. Vinen er laget på 50% Grenache, 15 % Vieux Carignan,

15 % Mourvedre, 15 % Syrah og 5 % Cinsault.

 

 

Vina Zorzal Garnacha - Spania, Navarra                                          

                                                                                                                                     120,- gl/ 530,- fl

En 100% Garnacha vin. Dufter av plommer og røde bær med hint av krydder og lær.

Saftig og fruktig på smak med balansert syre og snille tanniner. Tørr avslutning.

 

 

Muga Reserva - Spania, Rioja                                                                                        165,- gl / 785,- fl     

Ren kunst fra Bodega Muga med masse trøkk på alle kanter.

Vinen er fremstilt av Tempranillo 70%,  Garnacha 20%, Mazuelo 5% og

Graciano 5%. Sval og kompleks aroma preget av modne mørke bær, fat og lær.  

Konsentrert og litt utviklet, preg av modne mørke bær og fat. Bør smakes til klippfisk.

                           

 

Musserende og Champagne

 

Itynera Prosecco -  Italia, Veneto                                                                                   112,- gl /  519,- fl.

Lett og frisk Prosecco med noe melon/ fersken og snev av urter.

Tørr.

 

E Michel Premier Cru Extra Brut  - Frankrike, Champagne                                                 160,- gl / 995,- fl

En god duft av søte grønne epler og tydelige mineralpreg.

Gul grønn på farge. Champagnen er laget av 100% Chardonnay.  

 

Rosèvin

 

Masi Rosa Dei Masi Rose -  Italia, Venezie                                                                       98,- gl   499,- fl.

Dufter av røde bær med snev av vanilje.

Relativt fyldig med jordbærpreget smak. En 100% Refosco.

 

Dessertvin

 

Vajra Moscato di Asti - Italia - Piemonte                                                                      

                                                                                                                                              Kr. 89,-gl                                    

Dufter av hyllebærblomst, lime og druer. Ren og pen søt frukt med en spenstig frisk syre.                                                                 Fersk og balansert dessertvin.

Louse Eschenauer - Frankrike - Sauternes                                                                  

                                                                                                                                             kr. 112,-gl                                             

Honningpreget med aprikos på duft. Søt, bløt med fyldig munnfølelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Grupper på over 10 personer:
må bestille en felles meny fra vår gruppemeny (f.eks. 1 felles forrett, 1 hovedrett med fisk og 1 hovedrett med kjøtt, og 1 felles dessert). Denne menyen må sendes til oss senest dagen før.  Dette for at våre kokker skal kunne servere dere den kvaliteten vi ønsker å ha på rettene våre, samt praktisk gjennomføring.
 

FORRETTER/ STARTERS

 

Parmaskinke & Melonsalat / Parma ham salad with melon Kr 139,-
Italiensk parmaskinke serveres med velsmakende melonsalat, ost,
ristede nøtter og vår smaksrike vinaigrette.
Allergener: soya/laktose/glutensitrus

Pannestekt torsketunge / Pan Fried Cod Tongues Kr 146,-
En fantastisk forrett med torsketunger som vi har dobbel panert og pannestekt.
Serveres med smaksrikt tilbehør. En crispy forrett med masse deilige smaker.
Allergener: soya/laktose/gluten/skalldyr/sitrus/fisk/bløtdyr/egg

 

SUPPE/ SOUP


Byens Beste Fiskesuppe / The Best Fish Soup in Town kr 138,-
Når båtene legger til her nede på morgenen, er vi der å henter dagens beste råvarer.
Vi tar dem med oss inn på kjøkkenet der Roar, vår restaurantsjef med lang og rikholdig
erfaring, lager dagens fiskesuppe ut ifra de beste råvarer tilgjengelig.
Allergener: laktose/skalldyr/sitrus/gluten/sesamfrø/egg/fisk

 

HOVEDRETTER/ MAIN COURSES

FISKERETTER
FISH

Parmaskinke Bacalao / Parma ham Bacalao Kr 336,-
Parmaskinken er kjent som verdens beste skinke. Italienerne satte disse to smakene sammen og
det var som hånd i hanske. Vi har tatt med oss den italienske følelsen og den autentiske parmaskinken
inn i vårt kjøkken. Her har vi surret skinken rundt klippfisken og baker den i stekeovnen med ett lokk
av vår osteblanding. Vi serverer den med bacon, grønnsaker og pestopoteter.
Allergener: laktose/pinjekjerner/soya/fisk/egg

Royal Bacalao Plate / The Royal Bacalao Plate Kr 348,- Pr. person
Noen ganger går det ikke an å bestemme seg. Derfor kan vi by deg på vår kongelige
Bacalao tallerken som tar deg med til tre av våre fantastiske retter. Her vil du få Bacalao con Natas,
Bacalao Vizcanina og Italian style Bacalao med godt tilbehør (minimum 2 personer)
Sometimes you can´t make up your mind. The royal platter is a selection of three of our finest recipes.
Bacalao con Natas, Bacalao Vizcanina and Italian style Bacalao (Minimum 2 pr.per)
Allergener: soya/pinjekjerner/laktose/egg

 

 

KJØTTRETTER
MEAT DISHES

Lammesadel av villsau / Lamb a la XL Diner Kr 329,-
Med langtidsmodnet lammesadel av villsau, langtids stekt over natten, tilsatt urter fra
naturen, sammen med godt tilbehør så har man en fantastisk kjøttrett fra grillen.
Lamb added with herbs from the nature, along with all the trimmings, you
have a wonderful meat dish right from the grill.
Allergener: laktose/soya, sitrus

 

DESSERT

Crème Brûlèe / Crème Brûlèe Kr 138,-
Crème brûlée, fra fransk, også kjent som brent krem, crema catalana eller Trinity krem.
Funnet i oppskriftsbøker tilbake fra 1690-tallet, med egen variant fra samtlige europeiske kjøkken.
Allergener: laktose/sitrus/egg

“For You My Love”
/ Vanilla ice cream with blackberry foam, caramel and cinnamon chips
Kr 128,-
Vaniljeis med bjørnebærskum. Den klassiske slageren som alltid vil bestå og
aldri gå av mote. En frisk og syrlig dessert med karamell og kanelchips.
Allergener: laktose/nøtter/egg/gluten

 

 

Julemeny

FORRETT

 


Rakfisk XL Style  Kr 135,-

Tradisjonelt er ikke kjedelig.Vi setter sammen det tradisjonelle tilbehøret med små twister, og litt finesse.

 

Hovedretter

Lutefisk  Kr 420,-
Hele grunnlaget for XL diner er bygget rundt heder og tilberedning av en av Norges store skatter - klippfisken.
Vi gjør ikke noe unntak når det kommer til Lutefisken, som serveres deg med stuede erter, mandelpoteter, baconfett, tre typer sennep og flatbrød. Dette
to ganger om du skulle ønske det.

Tradisjonell Sunnmørsk
juletallerken
 Kr 412,-
Her på Sunnmøre skal du ikke trenge
å velge, ei heller på XL diner som serverer deg vår store juletallerken med alt det gode julekjøttet - svineribbe, pinnekjøtt og julepølse. Denne tallerkenen fylt med glede følges av skåler med ditt favoritt tilbehør; rødkål, surkål, mandelpoteter, kålrotstappe og ribbefett.

XL Diners berømte ”Jul med Klippfisk”  Kr 385,-

Ryggstykke av klippfisk servert sammen med sin sjelevenn fra landjorden, pinnekjøttet. Denne lykkelige unionen mellom sjø og land får solid støtte av ertestuing og rotmos.

 

Dessert

Hjemmelaget riskrem med rød saus  Kr 119,-
Denne fløyelsmyke herligheten er en balansekunst mellom perfekt kokt grøtris, krem, vanilje, søtning og selvsagt et par dråper med vår hemmelighet hører med. Rødsausen har vi også satt sammen selv.

 

  • facebook
  • Instagram
  • Tripadvisor
© Change copyright text in AdminCP > Sites Settings > Site name